Vrijwilligers gezocht!

06 oktober 2021

Dit oproepje is namens Commissie Oost Europa in onze gemeente.

 

De commissie oost Europa bestaat uit een groep enthousiaste mannen en vrouwen uit onze gemeente die contacten onderhouden met gemeenten in Hongarije, Roemenië en Oekraïne.

 

Wij verzorgen o.a. kleding inzameling en de schoenendoosactie. Deze spullen gaan naar onze contacten in Roemenië. Daar wordt het uitgedeeld aan de minderbedeelden en armen.

 

2x in het jaar zamelen wij kleding en aanverwante artikelen in. Tijdens deze momenten hebben wij vrijwilligers nodig. Zowel mannen als vrouwen zijn welkom, jong en oud. Er wordt gesorteerd, gevouwen, ingepakt en gestapeld.

 

Het gaat om zaterdagochtenden die wij in de loop van het jaar in overleg vaststellen.

 

Tussentijds krijgen wij ook regelmatig spullen aangeleverd. Deze worden nu meestal door 3 commissieleden tussendoor op een ochtend, middag of avond ingepakt. Omdat we best veel aangeleverd krijgen is dit soms een flinke belasting.

 

Het zou fijn zijn wanneer wij een aantal vrijwilligers zouden hebben die wij zo af en toe kunnen en mogen benaderen om ons hierbij te helpen.

 

De schoenendoosactie start op de achtergrond in de zomer. Er worden dozen versierd en spulletjes verzameld. Er zijn dames die voor ons breien en haken. In november worden alle spullen in een aantal ochtenden en middagen ingepakt, gecontroleerd en verzendklaar gemaakt.

 

Dit is veel werk! Ook hiervoor zouden we graag een paar vrijwilligers willen vinden. Wie vindt het leuk en heeft tijd om ons in deze periode te assisteren het inpakken en controleren van de schoenendozen?

 

Contactgegevens:
oosteuropa@hervormdpapendrecht.nl
Edith Verhoeven 078-6458454
Piet Visscher 078-6414105

Zoeken