Opvoedcursus stichting Generatio

21 september 2015

Beste gemeenteleden,
De commissie Huwelijk Gezin en Opvoeding wil u attent maken op het feit dat stichting Generatio een opvoedcursus aanbiedt. Deze cursus is zeer de moeite waard. Het thema is ‘Geef me de vijf…opvoeden doen we samen!’.

 
De cursus is bedoeld voor ouders met kinderen in de leeftijd van nul tot tien jaar. In de praktijk van het werk merkt de stichting dat voor de doelgroep jonge ouders weinig concreet en praktisch toepasbaar onderwijs beschikbaar is. “Tijdens onze spreekbeurten en cursussen valt het ons steeds op dat jonge ouders behoefte hebben aan informatie aangaande de (geloofs)opvoeding van hun kinderen die praktisch is en direct toepasbaar binnen het gezin”. Aan deze behoefte wil stichting Generatio tegemoet komen tijdens de Week van de Opvoeding.” De cursus begint met een lezing over één van de aspecten van de geloofsopvoeding en geloofsontwikkeling van het kind: ‘Met kinderen praten over en met God’. Tijdens het tweede deel van de avond wordt aandacht besteed aan ‘Praktische geloofsopvoeding door middel van gezinsmomenten’.

 

Aanmelden

De cursus vindt plaats in de trainingsruimte van Stichting Generatio in het Amstelwijck Ziekenhuis te Dordrecht en begint om 20.00 uur.  Meer informatie over deze cursus is te vinden op www.generatio.nu. Aanmelding is noodzakelijk. Deelname kost 5 euro p.p.

Zoeken