Dagelijkse overdenking via Whatsapp

27 november 2018

EO en IZB beginnen podcast ‘Eerst Dit’

Onder de naam ‘Eerst dit’ verzorgen de Evangelische Omroep en de missionaire organisatie IZB vanaf maandag 3 december een gratis dagelijkse bijbelpodcast. Elke werkdag krijgen de abonnees ’s ochtends een 7-minuten durende podcast in hun Whatsapp, met een bijbelgedeelte en een beknopte overdenking daarbij, gericht op het dagelijks leven. De doelgroep bestaat uit mensen in het spitsuur van het leven (25-40 jaar), die willen groeien in geloof en het volgen van Jezus.

 

Iedere werkdag is er een vast persoon die de bijdragen verzorgt. De vijf medewerkers zijn ds. Dirk de Bree (Utrecht), Minella van Bergeijk (hoofdredacteur EVA), ds. Kees van Ekris (Zeist), ds. Jan Maarten Goedhart (IZB-Focus) en ds. Hanneke Ouwerkerk (Schoonhoven).

 

‘Veel mensen in de doelgroep hebben een drukke baan, gezin, activiteiten in de kerk, de sportclub, de sociale contacten, een cursus, en ga zo maar door. De tijd om geconcentreerd een Bijbelgedeelte te lezen en te overdenken schiet er al snel bij in’, zegt Daan Molenaar, conceptontwikkelaar van de EO. ‘Eerst Dit’ geeft mensen uit de doelgroep een gedachte waar je tijdens je werkdag wat aan hebt’, zegt ds. Sjaak van den Berg, directeur van de IZB. ‘Het is een bijbellezing en een prikkelende overdenking, die je helpt bij een missionaire levensstijl. Origineel, concreet, to the point; houdbaar in tijden van vreugde en van verdriet.’

 

De podcast begint maandag 3 december. Geïnteresseerden kunnen zich nu al gratis aanmelden via www.eerstdit.nl.

 

Zoeken