Ds. J.C. van Trigt

Eerst maar eens voorstellen. Ik ben ds. Van Trigt, getrouwd en vader van drie kinderen: Elise, Lydianne en Constantijn. Ik ben afkomstig uit de Hoekse Waard, waarna ik vóór mijn studie theologie eerst onder meer de Bijbelschool in Zeist volgde. Na afronding van mijn studie ben ik eerst drie jaar werkzaam als pastoraal werker in Scheveningen, en daarna als predikant in Goudriaan-Ottoland, Oldebroek en Woerden.

Wat is mijn visie?

Wat mij drijft, is de liefde en trouw van de Heere God. Als predikant ben je in navolging van Hem geroepen om te dienen. Ik wil dienstbaar zijn aan de opbouw van de gemeente, en samen met de kerkenraad en de gemeente op zoek gaan naar de weg die de Heere met zijn gemeente wil gaan. Om die weg te vinden, moeten we naar God luisteren en de persoonlijke omgang met Hem zoeken. Dáár begint de opbouw van de gemeente, waarbij het ook heel belangrijk is dat we omzien naar elkaar. Ook dát is samen gemeente zijn, en dan niet alleen binnen de kerk, maar ook naar buiten toe. Het is voor de kerk heel belangrijk om naar buiten te kijken, onder meer door te luisteren naar de mensen om ons heen. Je staat als kerk niet op een eiland, maar middenin de wereld. Dan moet je die wereld wél kennen!

Redactie website: Ds. J.C. van Trigt heeft op 9 januari 2017 afscheid genomen van onze gemeente. Zijn nieuwe gemeente is Ameide Tienhoven. Ds. van Trigt is werkzaam geweest sinds 12 april 2009 in wijk west.